"En vanlig dag för ..."

www.ArtDanish.dk

Kom och vär med:
Växjö
Kvinnors företagande – PUB och inspirationskvällar 2009 (följs upp med workshops)
Tid: kl 18:00 – 21:00, Lokal: Företagarna Växjö, Linnégatan 15, Växjö
Datum
Nyckelfråga
Innehåll
1 april
Affärsutveckling
Paketering av tjänster, prissättning, rörelsemarginal, tjäna mer
2009
pengar
20 april
Varumärke och
Öka kundnöjdhet och lojalitet, skapa långsiktiga kundrelationer
2009
kundfokusering
13 maj
Marknadsföring
Marknadsföring med små medel, storytelling
2009
9 sept
Produktivitet och
Effektivitet kan inte skjutas upp, speciellt inte i nuvarande
2009
management
lågkonjunktur då det blir allt viktigare att ta tillvara på de knappa
resurser som finns. Och vad händer när konjunkturen vänder?
Human kapital, att växa, öka produktivitet och omsättning/volymer
13
Omvärlden
Kunna se och förstå trender i samhället och på marknaden,
oktober
internationalisering, juridik i och för företaget
2009
16 nov
Samverkan, nätverk och
Att utvecklas, öka kunskap tillsammans, ledarskap inom företaget,
2009
arbetsmiljö
arbetsmiljöfrågor

www.AlstermoArt.com 


NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 3 - 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Skräddarsydd internetbank
för enskilda firmor

Internetbanken Firma är Sveriges första internetbanktjänst som är anpassad till de 540 000 svenskar som driver enskild firma. Tjänsten är utvecklad i nära samarbete med småföretagarna själva.
Enkelt uttryckt kan man säga att Internetbanken Firma är bryggan mellan internetbanken privat och internetbanken företag och ska underlätta för användaren att få överblick över hela sitt engagemang. Väl inloggad kan man enkelt växla mellan sin privata profil och sin företagsprofil.
Per Eriksson, affärsutvecklare på Swedbank Internetbanken, har ansvarat för utvecklingen av Internetbanken Firma. Men Per säger att det inte är honom vi ska tacka för att tjänsten ser ut som den gör.

– Jag ledde bara grundarbetet, det var våra kunder som fyllde tjänsten med innehåll, säger han och berättar om ett otal djupintervjuer och enkäter med enskilda näringsidkare, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Koppla på tjänster efter hand
Men bland Sveriges 540 000 enskilda firmor finns allt från hobbyverksamheter till företag med mångmiljonomsättning och åtskilliga anställda – samma hatt passar väl inte alla?
– Nej, och därför är Internetbanken Firma en tjänst som man själv utformar enligt den egna firmans behov. När man anmält sig ansluter man just de tjänster man tycker att man behöver, förklarar han.

Till Internetbanken Firma kan man välja samtliga tjänster och funktioner som finns i bankens internetbank, för privat- och företagskunder. Vill man komplettera sitt tjänsteutbud efter hand går det givetvis också bra.

E-bokföring som tillval
Utöver internetbanken firma erbjuds småföretagarna bland annat en kreditupplysningstjänst samt e-bokföring, produkter som är unika för Swedbank.
Det har aldrig tidigare funnits någon renodlad internetbank för Sveriges vanligaste företagsform. De som drivit enskilda firmor har varit hänvisade till en alltför trång privatkundskostym, när företagslösningarna känts onödigt omfattande.

– Att Internetbanken Firma var efterlängtad märkte vi redan vid premiären den 14 januari. Sedan dess har fler än vi vågat hoppas på anslutit sig, säger Per Eriksson.

Redovisningsbyrån kan få behörighet
Ett problem för många med enskild firma är att skilja mellan företagets och den privata ekonomin. Att de numera även måste upprätta årsbokslut har gjort problemet akut, och ökat behovet av tjänster som Internetbanken Firma.

– I Internetbanken Firma kan man enkelt växla mellan sin privata och företagets ekonomi, på två parallella sidor. Man kan också styra användningen av sidorna, så att den som sköter redovisningen i företaget ges tillgång till firmans företagssida, exemplifierar han.

Använder man redan Internetbanken Privat hos Swedbank räcker några klick på datorn så är man ansluten till Internetbanken Firma.

– Annars är man välkommen att prata med sin vanliga bankkontakt eller ringa vår Telefonbank, föreslår Per Eriksson.


Internetbanken Firma i korthet

Enkelhet
Du delar själv upp ditt engagemang i en privat- och en företagsdel. Uppdelningen skapar tydlighet och du undviker risken att blanda samman företagets och din privata ekonomi.

Valfrihet
Du får del av bankens samlade utbud av produkter och tjänster för privatpersoner och företag så att du har valfrihet att välja. Bara du vet hur du vill planera och dela upp din ekonomi.

Tidseffektiv
Internetbanken Firma förenklar din administration, sparar tid och gör att du istället kan ägna mer tid åt ditt företagande. Du kan till exempel ge en bokföringsbyrå behörighet att hantera delar av ditt företagsengagemang.

Kostnadseffektiv
Internetbanken firma är två internetbanker till priset av en. Du betalar endast för internetbanken företag och får internetbanken privat på köpet.

Utvecklingsbar
Efterhand som ditt företagande utvecklas och dina behov förändras kan du bygga på och utveckla din internetbank med en rad tillvalstjänster som underlättar företagets verksamhet såsom:

- E-bokföring
- Filöverföring
- Utlandstjänster
- Inköpstjänst
- Valutaväxling


FOTO: HANNA TELEMAN
Per Eriksson, Swedbank, berättar att man i Internetbanken Firma enkelt kan växla mellan sin privata och företagets ekonomi."

FOTO: BILDARKIVET
Den som sköter redovisningen i företaget kan få tillgång till firmans företagssida.
Skaffa internetbanken firma!
Du ansluter dig till internetbanken firma i internetbanken privat under menyn Tillval. Välj rubriken Internetbanken för företagare.
Du är även välkommen till närmaste bankkontor för att ansluta dig till tjänsten.
Mer om Internetbanken Firma

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-03-17


Europeisk kurs ska utveckla kvinnors företagande

Kronoberg 2009-01-30 | Uppdaterad 2009-01-30

I livskraftiga familjeföretag arbetar ofta kvinnor som är nära släkt med ägarna. Deras yrkesroll är inte alltid tydlig.

Kvinnokurs?Agneta Eriksson från Kvinnor på G har organiserat kursen och Birthe Björkenstock var en av föreläsarna vid mötet i Visionshuset i Ramkvilla.

När ett europeiskt program med syfte att vidareutveckla dessa kvinnors kunskap och yrkesroll blev känt tog Agneta Eriksson på Kvinnor på G kontakt och fick till stånd en serie föreläsningar och seminarier just för denna grupp. Projektet ägs av Hantverkskammaren i tyska Münster och genom kontakt med Nätet, ett resurscentrum för kvinnor i Jönköpings län, började det hela redan i maj 2008.
Mellan tjugo och trettio deltagare har kommit till kurstillfällena som under torsdag och fredag hade sina näst sista utbildningsdagar i Ramkvilla.
– Vi visste från början inte hur detta skulle fungera men det visade sig att det fanns ett speciellt utbildningsbehov hos dessa kvinnor, berättar Agneta Eriksson. Vi har ju en familjeföretagartradition i Småland men dessa kvinnor är ofta osynliga i företagen.
Agneta Eriksson berättar att det visat sig att det typiska är att dessa kvinnor håller reda på allt i företagen och ofta även sköter bokföring och andra papper.
– Kurserna har fångat upp många osynliga kvinnor som fått ökad kunskap och skapat ett nätverk av kontakter med andra i liknande situation.
I vår avslutas projektet med en studieresa till Münster.


 

Art Danish Danmark Storgatan 35 360 75 Alstermo Inge Marie Jensen artdanish.dk@gmail.com
Art Danish Danmark Storgatan 35 360 75 Alstermo Inge Marie Jensen artdanish.dk@gmail.com

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.10 | 23:40

Finns Eremitmordet i Jeriko kvar?

...
25.10 | 13:35

Hej. Kig gerne forbi min side http://vesterhavet.iwopop.com/

...
25.02 | 14:28

Hej Tom
Jeg har stadig 3 steder i sverige, hvor din datter kan få bolig.
Håber du nyder livet og foråret!
Kh. Inge Marie

...
25.01 | 21:36

Hej Inge Marie.
Long time no hear or see.... Har du solgt skolen ?? Har jo en datter i Sverige som kikker meget efter et sted at bo....
Kunne være hyggeligt at

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS